Међународна сарадња

Међународна сарадња има за циљ успостављање сарадње и развој међународних и међууниверзитетских односа са партнерским универзитетима и организацијама; развој мобилности студената, наставника и истаживача и универзитетксе администрације; учешће у међународним програмима и пројектима у области високог образовања.

Универзитет је успоставио сарадњу са свим државним и појединим приватним универзитетима у Републици Србији. Овакав вид сарадње доприноси успешнијем раду и ствара услове развоја ове самосталне високошколске установе у овом региону. Сарадња се одвија кроз одређене облике издавачке делатности, научно-истраживачког рада, ангажовање наставника, као и кроз реализацију одређених делова програма предмета практичне наставе. Поред тога, поједини факултети успоставили су конкретну сарадњу у другим установама Републике Србије у којима се организује део практичне наставе и користе лабораторије за научно-истраживачки рад.

У оквиру заједничког учешћа у пројектима TEMPUS и FP 7, сарадња се одвијала и одвија и са другим високошколским и научним установама из региона, Европе, Руске Федерације и шире.

s4wb-eu kbf tempus  erasmus-mundus  fp7 
 iaeste  coe
Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs