Подршка студентима

Студентски клубови и друштва

Шта су студентски клубови и друштва?

Студентски клубови и друштва су удружења која ће водити студенти. Њихово постојање ће зависити од ваших интересовања. Студентски клубови су намењени студентима који су заинтересовани за спортске активности док су студентска друштва намењена студентима који деле иста интересовања везана за културу, уметност или неку другу област.

Зашто се треба укључити у пројекат?

Студентски клубови и друштва постоје као ваннаставна активност за студенте и подстичу дружења и тимски рад, остваривање нових пријатељства, путовања, креирање радионица, организовање дебата, тренинга и журки. Учешћем у различитим вештинама доприносите сопственом напредовању.

Како да оснујем клуб или друштво?

Да би сте основали клуб или друштво потребно је за почетак да имате подршку најмање 10 студената који деле ваше интересовање, њихове потписе и чланарину.

Затим је потребно да попуните пријавни лист у којем ћете представити идеју, образложити активности клуба или друштва, а потом попунити и формилар ѕа финансијска потраживања у којем ћете детаљније представити своје будуће активности.

Сваки клуб или друштво треб да има председника, благајника и техичку подршку. За лидере студентских клубова –друштва биће организовани тренинзи.

Потребну документацију за оснивање студенстког клуба-друштва можете преузети у сваком тренутку.

Где се налазимо?

Наша канцеларија се налази у Студентском дому број 3. у склопу просотрије намењене за ваннаставне активности студената “Студенски кутак”

Можете нас контактирати путем имејла на следећу адресу:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

или нас посетите на facebook групи.

Студентска поликлиника

Завод за здравствену заштиту студената (Студентска поликлиника) званично је почео са радом 18.04.2005. године, на основу одлуке Савета Медицинског факултета. Делује самостално у оквиру Студентског центра. У оквиру поликлинике функционишу: амбуланта службе опште медицине; амбуланте специјалистичких служби; служба за праћење и унапређење здравља студената и лабораторија за медицинску дијагностику.

У складу са потребама студентске популације и најчешћом патологијом, односно обољењима и поремећајима, којима је та старосна група изложена, Студентска поликлиника је организовала свој рад.

Осим ових служби, организована су и саветовалишта чији је основни циљ превенција и стручна едукација.

Центар за развој каријере

www.razvojkarijere.pr.ac.rs

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs